Deodorant-dummies

Dat de zonnekoning zich niet waste en met parfum bespoot om de stank te bedekken, doet ons geloven dat dit een eeuwenoud probleem is. En mensen stinken inderdaad. Zelfs wanneer ze zich dagelijks wassen. In mijn geval was dagelijks niet genoeg, ik schuurde mijn oksels grondig voor ik naast mijn vrouw onder het dekentje kroop maar twee uur later was het alweer bijzonder erg.

Mijn prinses verdient enkel het allerbeste, dus zette ik mijn gezondheid aan de kant en begon ook een deo-roller te gebruiken. Van Nivea, van Sanex, van … Dat maskeert uiteraard een beetje maar echt causaal werkt het niet.

Erger is echter dat het behoorlijk ongezond is. Mijn oksels waren branderig en ontstoken en in deodorant zit spul dat ervoor zorgt dat je minder zweet. Als mijn lichaam het nodig acht te zweten, lijkt me dat een reguleringsmechanisme waar ik niet mee moet knoeien, of kortweg: als Onze Lieve Heer vindt dat ik moet zweten, dan zweet ik.

Het gebruik van spuitbussen zou simpelweg niet in me opkomen. Dat de overheid geen verbod invoert tegen Axe of op zijn minst de reclame ervan, vind ik surrealistisch. Niet alleen blijft er na het spuiten ervan in de ruimte een ongelooflijk, op de adem pakkende stank achter, de deeltjes zware metalen zijn zelfs terug te vinden in het haar van de kwistige gebruiker. En kwistige gebruiker is hier een pleonasme: Axe-gebruikers denken dat het nodig is de deo aan te brengen zoals ze dat in het reclame-filmpje doen. Hoe mannelijke pubers een vriendinnetje kunnen krijgen met die stank, het is me een raadsel.

Gebruik jij deodorant? Jup, dan ben je dus dom. Haha, nee hoor, dom ben je pas als je na het lezen van mijn blog nog steeds deodorant blijft gebruiken, zelfs als je die al gekocht hebt.

Er is gelukkig dus goed nieuws, oud nieuws ook, verrassend genoeg. Niet alles wat ze vroeger vertelden was kwakzalverij. Tromgeroffel … : de aluinsteen. Oeh, dat klinkt exotisch of duur?! Nee, hoor 2,90€ in het Kruidvat (*zie link onderaan). En het gaat bijna eindeloos lang mee bovendien.20171128_212633

Hoe werkt het? Wel, zweet op zich stinkt niet, maar door de warmte en vochtigheid wordt een klimaat gecreëerd waar bacteriën zich erg thuis voelen en die produceren de geur. De aluinsteen maak je even nat of wrijf je over je natte oksel en zo verandert de ph-waarde waardoor die bacteriën geen goede habitat meer onder je oksel vinden.

Het resultaat is echt verbluffend, zelfs na een dag vol stress en fysieke inspanning ruik ik nog heerlijk fris en mijn hemd of T-shirt ook. Of misschien niet fris, maar gewoon niet. Mijn vriendin, mijn moeder, mijn zus, … waren onmiddellijk overtuigd van het effect. Ze hebben mij immers moeten tolereren zonder de aluinsteen. Ze zijn zo omvergeblazen dat ze onmiddellijk ook steentjes zijn gaan kopen. Voor hen en om door te geven. Fantastisch.

Beter voor de gezondheid, beter voor het milieu én beter voor de portemonee. Bonuspunt: je laat je niet meer beetnemen door producenten die iets duisters in een dure verpakking gieten en teren op je onzekerheid om geld te verdienen.

Is daarmee de kous af? Nee hoor, het wondermiddel doet nog meer. Het werd vroeger gebruikt door mannen om aan te brengen op scheerwondjes in het gezicht. Stresseczeem verdwijnt er bij ook voor als sneeuw voor de zon (no pun intented) en je kan het gebruiken tegen zweetvoeten en musky-geur tussen je benen. En als je graag een geurtje wil, dan doe je toch gewoon wat parfum in je hals? Maar niet te veel patchouli als het even kan…

Fy Faaaaaaan!

 

https://www.kruidvat.be/nl/kruidvat-for-men-aluinblok/p/759725

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s